Erko Jun 18. maja ponovo u ringu: Poljak će se kajati što me izazvao

MMA

Erko Jun 18. maja ponovo u ringu: Poljak će se kajati što me izazvao

Objavljeno na dan 09.04.2019 - 15:14 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Ermin Junuzović, alias Erko Jun, bosanskohercegovački MMA borac i fitness model, novu borbu u organizaciji KSW imat će 18. maja.

Junuzović, najpopularniji Bosanac na Facebooku kojeg prati 4,3 miliona ljudi, nastupit će na borilačkom spektaklu KSW 49 u poljskom Gdanjsku, a protivnik će mu u teškoj kategoriji biti Ako Szostak.

"On je mene izvao na borbu, ali će se kajati što je to uradio. Shvatam ga za ozbiljnog protovnika isto kao što sam i prošle borbe. Nikoga necu podcjeniti, ali sada sam spreman za još veće izazove. Posljednjih mjeseci bio sam u Americi, gdje sam treniro i pripremao se sa velikim borcima. Prošle sedmice sam u UFD Gymu u Düsseldorfu trenirao sa legendarnim  Jon Jonesom koji mi je dao nekoliko važnih savjeta. On je velika legenda MMA sporta i nadam se da ći umati priliku da ponovo treniram sa njim. Posljednjih mjeseci sam trenirao i sa Jay Silvom", kazao je Erko Jun.

Erko Jun (28) je do sada u MMA ostvario dvije pobjede iz isto toliko borbi protiv Tomasza Oswieczinskog i Popeka Monstera, dok je 29-godišnji Poljak u pet borbi zabilježio tri pobjede.

Na ovom eventu će nastupiti i Vitežanin Roberto Soldić, koji će se boriti protiv Krystiana Kaszubowskog.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!