ESPN objavio video: Karijera velikog Jordana u sedam minuta

LETEĆI MIKE

ESPN objavio video: Karijera velikog Jordana u sedam minuta

Objavljeno na dan 12.04.2020 - 11:14 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Teško je govoriti o najboljim svih vremena u bilo kojem sportu i očekivati da se svi slože s izborom. Kada je košarka u pitanju mnogi će reći kako je to upravo Michael Jordan.

Za neke druge to je Magic Johnson, Bill Russell, Kareem Abdul-Jabbar, Larry Bird, Wilt Chamberlain, Kobe Bryant...

Jedno je neosporno. Kada je u pitanju popularizacija košarke širom svijeta, teško da je neko drugi doprinio više od Air Mikea.

Od koledž košarke, trofeja s North Carolinom, olimpijskih igara do NBA lige. Jordan je dva puta prekidao profesionalnu košarkašku karijeru. Osvojio je šest titula prvaka NBA lige. Osvojio je tri titule do 1993. godine, a potom je nakon očeve smrti odlučio zaigrati bejzbol, da bi se 1995. godine ponovo vratio na parket.

Osvojio je potom tri nove titule prvaka i ponovo je otišao u penziju. Samo da bi se 2001. godine, nakon tri sezone pauze ponovo vratio. Ovaj put u dresu Washington Wizardsa i sa 40 godina ponovo je postizao preko 20 poena u prosjeku.

Tokom karijere bio je dominantan na obje strane parketa. Bio je 10 puta najbolji strijelac lige, devet puta u najboljoj defanzivnoj petorci, osvojio je pet MVP titula i šest naslova prvaka.

ESPN je objavio video u trajanju od sedam minuta u kojem je karijera Letećeg Mikea ispričana njegovim riječima. Sedam minuta genijalnosti jednog od najvećih, ne samo košarkaša, nego i sportaša svih vremena.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!