Evo kako danas izgleda Miladin Šobić, preživio je porodičnu tragediju i moždani udar

Kultni kantautor živi povučeno u Nikšiću

Evo kako danas izgleda Miladin Šobić, preživio je porodičnu tragediju i moždani udar

Objavljeno na dan 04.11.2019 - 13:39 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Miladin Šobić ubraja se u kultne izvođače s prostora bivše Jugoslavije, a u isto vrijeme i u najmisterioznije. Popularni Šoba nije bio klasična estradna zvijezda, ali mnogi su znali i voljeli njegove pjesme. Sa scene se povukao naglo, poslije porodične tragedije . Nije mogao preboljeti smrt sestre, a onda je 2013. godine pretrpio težak moždani udar i tada se u potpunosti povlači.

Uslijedile su godine rehabilitacije, s vremena na vrijeme najavio bi se njegov povratak na muzičku scenu, ali do sada od toga nije bilo ništa.

U saradnji s klavijaturistom Gaborom Lenđelom, za sarajevski "Diskoton" snimio je 1980. godine prvi album ”Ožiljak”. U vrijeme izlaska drugog albuma ”Umjesto gluposti” bio je na vrhuncu, a onda nestao sa scene.

Šobina sestra Šeherzada, otprilike u vrijeme izlaska drugog albuma, teško se razboljela i on je zaustavio sve svoje aktivnosti. Nakon njene smrti, shrvan tugom i bolom,  osam godina nije uzeo gitaru u ruke.

 Ostat će legenda o tome da mu je ponuđeno snimanje dueta sa slavnim  Lajonelom Ričije (Lionel Richie) i da je Šobić odbio dok mu sestra ne ozdravi. Nažalost, ubrzo je preminula. Kantautor je bio snimio pjesme za svoj treći album, koji je pod nazivom “Barutana ljubavi” čekao na objavu. Ni on se nikada nije pojavio.

O Miladinu brinu majka i sestra, s kojima  živi u Nikšiću, a svojevremeno je njegova sestra Donizada Beba Šobić za "Avaz" izjavila:

-  Miladin često spominje Sarajevo i jedva čeka da dođe. Uz Nikšić, to mu je jedan od najvažnijih i najdražih gradova.

Rijetki su imali priliku vidjeti Šobića posljednjih godina, a mi objavljujemo jednu od rijetkih novijih fotografija. Dvojici mladih fanova ispunio je želju i slikao se s njima. Njegove pjesme  "Džemper za vinograd", "Kad bi došla Marija",  "Ne pokušavaj mijenjat me" te "A vrijeme ide dalje", "Svetozara Markovića 39", "Džon" danas su muzička antologija.

I Miladinov sestrić Vanja Radovanović bavi se muzikom. On je 2018. godine predstavljao Crnu Goru na Evroviziji i tada nam je rekao: 

- Ujak mi je, naravno, poželio sreću i bio mi velika podrška. On je veoma ponosan na sve to. Na koncu, zbog njega sam tu gdje jesam i to je naš privatni uspjeh, jer smo mi muzička porodica. Cijeli život smo okruženi muzikom i ona je veliki dio našeg života. Lijepo je kad ti još neko pokaže da radiš pravu stvar. Znam da je i njemu jednako drago kao i meni – iskren je bio Radovanović.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!