Evo kako se pravdao pijani Nijemac koji je izazvao nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

Na putu A2 u pravcu Dortmunda

Evo kako se pravdao pijani Nijemac koji je izazvao nesreću u kojoj je poginuo Šaban Šaulić

Objavljeno na dan 18.02.2019 - 08:54 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Nakon nesreće koja se dogodila prekjučer ujutro, a u kojoj su smrtno stradali pjevač Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić, istraga je pokazala ko je kriv. 

Tridesetčetverogodišnji vozač Mazde, koji je bio pijan i bez vozačke dozvole, tvrdio je da je vozač Seata izgubio kontrolu nad automobilom te da on nije mogao izbjeći prepreku, pa je otpozadi udario u njih, prenosi njemački sajt Iz.d.

Naime, 34-godišnji muškarac iz Gitersloa svojom Mazdom 6 naletio je na vozilo Seat Ibica iz Ofenbaha, koje se kretalo ispred njega, te su vozila potom skrenula s trake i udarila u bankinu, prenosi "lz.de". 

Šaulić, koji se nalazio na mjestu suvozača u Seatu, poginuo je, dok su njegov vozač i treći putnik bili povrijeđeni. 

Istraga je pokazala da je Nijemac bio pod jakim utjecajem alkohola i da nije imao vozačku dozvolu. Vozaču Mazde je izvađena krv, a oba vozila su zaplijenjena za potrebe istrage. 

Osim tragično nastradalog pjevača, u kolima su bili vozač i kum Šabana Šaulića Sloba Stojadinović i Mirsad Kerić, koji je, također, sinoć umro.

Stravična nesreća se u dogodila jučer ujutro oko 6.50 sati na putu A2 u pravcu Dortmunda.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!