Evo ti prilika za promjene - Nezavisni blok mladih USK-a raspisao konkurs za pozicije

Za sve gradove-općine u USK

Evo ti prilika za promjene - Nezavisni blok mladih USK-a raspisao konkurs za pozicije

Objavljeno na dan 28.02.2018 - 17:30 | Izvor: USKinfo.ba |


Nezavisni blok napravio je presedan u bh. politici. Naime, omladinska organizacija ove stranke, Nezavisni blok mladih USK-a, objavila je javni poziv za koordinatorska mjesta u svim gradovima Unsko-sanskog kantona. Ovim potezom, kako ističe koordinator Nezavisnog bloka mladih USK-a, Anel Kajtezović, žele pokazati svima da postoji pokret koji će mladima dati šansu.

"Želimo stručan i sposoban tim ljudi oko sebe, koji će aktivno učestvovati u oporavku zemlje. Politika je ozbiljan posao, nauka, kojoj treba pristupati ozbiljno, a bh. političari su sve, samo ne ozbiljni i stručni. Imate prijedlog za rješavanje problema u zdravstvu, kulturi, obrazovanju ili nekoj drugoj oblasti, javite nam se. Prijavite se i učinite nešto za svoju zemlju. Stanje se neće promijeniti na bolje samo od sebe, a pogotovo ništa nećete postići objavama na društvenim mrežama. Novinar sam po struci, radio sam na televiziji, radiju i web portalu i uvjerio se da možete objaviti šta god želite, ništa se neće desiti. Istražite, dokažete i objavite korupciju, kriminal, visine plaća, spisak nekretnina i sl. i dva dana se priča o tome i svi zaborave. Politika je jedini način borbe protiv trenutnog stanja. Kada svaka osoba u BiH bude uključena u politiku i izlazila na izbore, onda će odnos snaga biti ravnopravan." istakao je Kajtezović.

Poželjne karakteristike:

- Mlada osoba do 35 godina;

- Posjedujete kreativnost,orginalnost;

- Imate ideje, prijedloge za promjenu i rješavanja problema u vašoj lokalnoj sredini;

- Spremni ste za timski rad;

- Želite biti aktivni građanin/ka, a ne nijemi promatrači.

 

Od vas očekujemo:

- Da budete slobodni da ponudite eventualne prijedloge i ideje;

- Da širite mrežu mladih u vašem gradu.

 

Prijave šaljite na e-mail blokmladih.usk@nezavisniblok.ba sa naznakom PRIJAVA NA JAVNI POZIV - Naziv grada/općine (npr. Prijava na Javni poziv - Bužim).

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!