Falatar u Bihaću: Međunarodna zajednica je zaboravila svoju ulogu iz Dejtona

Kritikovao EU

Falatar u Bihaću: Međunarodna zajednica je zaboravila svoju ulogu iz Dejtona

Objavljeno na dan 14.09.2018 - 16:26 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Kandidat Naše stranke za Predsjedništvo BiH, Boriša Falatar, govorio je jučer za medije u Bihaću o sastanku koji je nedavno imao sa ambasadorima zemalja EU.
U svojoj kritici međunarodne zajednice kazao je da nama ne trebaju patroni, ali nam trebaju partneri.

"U razgovoru sa stranim partnerima jasno poručujem da je međunarodna zajednica zaboravila svoju ulogu i odgovornost preuzetu u Dejtonu. Nama ne trebaju patroni, ali nam trebaju partneri. Nesposobni i korumpirani lideri su paravan kojim Evropska Unija izbjegava preuzeti odgovornost i postaviti viziju sa jasnim rokovima za naš pristup", istakao je Falatar.

Iznio je dodatno uvjerenje da je decenijski zastoj u integracijama poraz kako domaće politike, tako i međunarodne zajednice na čelu sa OHR-om.

"Niko od mojih protukandidata nema ni znanja ni hrabrosti da radi na preokretu ovakve pogubne politike, da pokaže da BiH može bit kompetentan partner, i da možemo zajedno biti tamo gdje nam je mjesto. U Evropi", zaključio je.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!