Fazlić se nada rješenju migrantske krize u Bihaću do zime: Vidi se da ministar ima koncept

POSJETA SELME CIKOTIĆA

Fazlić se nada rješenju migrantske krize u Bihaću do zime: Vidi se da ministar ima koncept

Objavljeno na dan 12.08.2020 - 07:25 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ministar sigurnosti Selmo Cikotić je prilikom svoje  prve službene posjete Unsko-sanskom kantonu predstavio plan za rješavanje migrantske krize. Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić je kazao kako mu se čini da novi ministar ima koncept, a nada se da će on biti upravo taj zbog kojeg će Bišćani "konačno prodisati".

"Ohrabren sam i backgroundom ministra Cikotića. Radi se o stručnjaku iz ove oblasti. Kada sam ga slušao, vidio sam da ima koncept. Ne treba insistirati sada, za kratko vrijeme rezultata ne može ni biti, ali može biti za mjesec-dva, može biti do zime", poručio je Fazlić dodavši da se "nada da je ministar Cikotić ta osoba koja će pokrenuti neke procese da konačno i mi ovdje prodišemo".

Fazlić je kazao kako je Bihać definitivno mjesto koje ministar sigurnosti treba posjetiti s obzirom na to da su u ovom gradu problemi sigurnosti najistaknutiji.

On poručuje i nada se državnoj pomoći i pomoći ministra Cikotića jer, kako je kazao, oni više neće moći da se nose s problemima, ni lokalna zajednica, a ni kanton.

"Mi ne možemo biti žrtve pojedinih UN-ovih organizacija koje pokušavaju riješiti samo svoje parcijalne interese, a mi sve vrijeme da patimo ovdje. Migranti moraju ići s ulica Bihaća. Treba natjerati i agencije koje su u nadležnosti ministarstva sigurnosti da rade svoj posao, prije svega Graničnu policiju BiH i Službu za poslove sa strancima", jasnog je stava Fazlić.

On objašnjava još da nema razloga za to da u kampu Lipa bude svega 1.000 migranata s obzirom na to da su grad i kanton u njega uložili pola miliona KM i da ima veće kapacitete.

Očekuje da im u svemu navedenom pomogne ministarstvo sigurnosti, ali da im pomogne i u odnosu s Hrvatskom:

"Treba nam pomoć od države da se hrvatska policija prestane ponašati na kaubojski način kao do sada".

Pored toga, Fazlić objašnjava da bihaćki privrednici svakim danom trpe ogromnu štetu te da je potrebno isplatiti im tu "visoku i enormnu" štetu koju prave migranti.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!