Fenomenalan bokser i još veći čovjek: Fury donirao sav novac od borbe siromašnim

ČEK OD DESET MILIONA EURA

Fenomenalan bokser i još veći čovjek: Fury donirao sav novac od borbe siromašnim

Objavljeno na dan 03.12.2018 - 14:29 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Britanski bokser Tyson Fury je nakon borbe protiv Deontayja Wildera donirao 10 miliona eura siromašnima te je ispunio ranije dato obećanje, a on se dan nakon borbe emotivnom porukom obratio svim ljudima koji imaju problema s depresijom.
Fury je u samo tri godine dva puta u potpunosti promijenio svoj život. Kada je postao prvak svijeta pobjedom protiv Klička upao je u veliku depresiju, alkohol i kokain gotovo su mu uništili život i ovaj bokser otvoreno je priznao da se nalazio na korak od samoubistva. 

Činilo se da je karijeri ovog boksera možda i prerano došao kraj, a onda je shvatio sve greške koje je napravio, porazio je depresiju i iz nje je izašao samo snažniji. Vratio se treninzima, počeo je svakodnevno ići u teretanu, a kao nagrada svega stigla je borba protiv WBC prvaka Wildera u kojoj je tokom svih 12 rundi bio minimalno ravnopravan, ako ne i bolji protivnik.

"Prije dvije godine sam imao velikih psihičkih problema, ali sam pokazao da svi oni koji imaju takve probleme mogu da se izvuku. Ljudi, svi vi koji se borite s istim problemom, ovo sam napravio za vas. Ako sam se ja uspio izvući iz toga, onda možete i vi, zato, dajte sve od sebe i idemo dalje. Uz vas sam, idemo to uraditi kao tim", napisao je Fury. 

Fury je nakon borbe pokazao da je veliki humanitarac i donirao je deset miliona eura siromašnima, čime je ispunio ranije dato obećanje. 

"Bokser sam, nisam biznismen. U dobrotvorne svrhe ću poslat ček sa sedam znamenki, želim pomoći ljudima koji ne mogu pomoći sami sebi. Izgradit ću kuće za beskućnike jer novac ne mogu ponijeti sa sobom u grob. Bolje je učiniti nešto dobro. Kada se vratim kući, izgradit ću domove za siromašne i organizovati ustanove za odvikavanje od droge i akohola", rekao je Fury.

Fury je otac četvero djece, a odlučio je da od borbe protiv Wildera neće potrošiti ni cent na sebe i svoju porodicu. Nakon najava da želi revanš s Wilderom, definitivno ga je ovim potezom zaslužio. Nije sve u novcu.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!