Firefox će automatski blokirati video sa zvukom na internet stranicama

NOVA VERZIJA BROWSERA

Firefox će automatski blokirati video sa zvukom na internet stranicama

Objavljeno na dan 20.03.2019 - 14:06 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Mozilla je ponudila najnoviju verziju svog popularnog web browsera Firefox, koja bi iskustvo korištenja interneta mogla učiniti manje neugodnim.

Firefox će odsad automatski blokirati video sa zvukom koji se automatski pokreće prilikom posjete internet stranici, međutim, video koji se pokrene bez zvuka neće biti blokiran automatski. Stoga je jasno da se Mozilla fokusira na određeni tip videa koji iritiraju korisnike. Također, klipovi koji se pokreću automatski nakon što korisnik pregleda jedan video na YouTubeu ili Netflixu ne spadaju u grupu onih koji će biti blokirani.

Googleov browser Chrome ima sličnu mogućnost već godinu, ali Chrome ne blokira videosadržaj sa zvukom na svakoj internet stranici, kao što to Firefox čini. Također, u slučaju Firefoxa je korisnicima mnogo lakše da brzo odobre internet stranice s videima koje ne žele blokirati Firefoxom.

Firefox 66 također rješava problem "skakanja" internet stranica zbog sporog učitavanja fotografija i reklama. Nova verzija browsera "zaključava" poziciju koja vas zanima, tako da internet stranica neće raditi automatski scroll dok čitate neki članak zbog npr. banera koji se učitao na vrhu stranice.

Firefox je uveo i novu tražilicu koja omogućava korisnicima da "skeniraju" sve svoje otvorene tabove.

Firefox 66 donosi poboljšanja sigurnosti i sigurnosnih upozorenja, podršku za Windows Hallo na operativnom sistemu Windows 10, kao i osnovnu podršku za MacOS touch bar.

Update možete preuzeti ovdje.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!