Marketing USKinfo.ba
Formirana organizaciona jedinica Agencije za državnu službu FBiH u Bihaću

Sastanak sa čelnim ljudima Agencije za državnu službu Federacije BiH

Formirana organizaciona jedinica Agencije za državnu službu FBiH u Bihaću

Objavljeno na dan 10.03.2015 - 17:56 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


U organizaciji Ministarstva pravosuđa i uprave Vlade USK-a, u Bihaću je danas organiziran sastanak sa čelnim ljudima Agencije za državnu službu Federacije BiH.

Sabina Beganović, ministrica pravosuđa i uprave u Vladi USK i Izudin Saračević, premijer Kantona razgovarali su o radu Agencije za državnu službu FBiH.

Agenciji za državnu službu, kao centralnoj jedinici za ljudske resurse u FBiH, povjereno je vršenje poslova koji se odnose na provođenje procedura zapošljavanja državnih službenika, organizaciju i realizaciju obuka državnih službenika i namještenika, organizaciju edukacije kandidata za polaganje ispita koji predstavlja uvjet za rad u organima državne službe.

Agencija je do sad područje USK-a, što se tiče organizacije, pokrivala iz odjeljenja sa sjedištem u Livnu.

Sead Maslo, direktor Agencije za državnu službu Federacije BiH i njegov pomoćnik Ferid Kulovac informisali su premijera i resornu ministricu o detaljima funkcioniranja novouspostavljene organizacione jedinice Agencije sa sjedištem u Bihaću.

Rad nove jedinice finansirat će Agencija za državnu službu FBiH koja je osigurala sredstva potrebna za rad organizacione jedinice i plaće zaposlenih, dok je Kanton preuzeo obavezu osiguranja radne prostorije.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!