Forum mladih GO SDP BIH Bihać obilježio godišnjicu pogibije sestara Duračković i njihovog djeda

Merima je imala 7, Erna 5, a Emina samo 3 godine

Forum mladih GO SDP BIH Bihać obilježio godišnjicu pogibije sestara Duračković i njihovog djeda

Objavljeno na dan 05.12.2017 - 18:55 | Izvor: USKinfo.ba |


Prije nekoliko dana navršila se dvadeset i peta godišnjica od pogibije tri sestre iz bihaćke porodice Duračković, koje su tog nesretnog 3.12.1992. poginule od agreskorske granate u porodičnoj kući u naselju Ružica.

Merima je imala 7, Erna 5, a Emina samo 3 godine.

"Forum mladih GO SDP BiH Bihać svake godine obilježi ovu tužnu godišnjicu. Time poručujemo da su sestre Duračković i njihov djed zauvijek u našim srcima, te da ih nikad nećemo zaboraviti. Moram napomenuti, da je na inicijativu Foruma mladih Gradske organizacije SDP BiH Bihaća prije dvije godine u porodičnom dvorištu sestara Emine, Erne i Merime Duračković, u Ulici ružičkih branitelja 15, sagrađena spomen ploča pred duše poginulih djevojčica i njihovog djeda Halida koji je tog kobnog dana izgubio život, čuvajući unučice", istakao je Aljoša Aljo Bobić, predsjednik Foruma mladih GO SDP BIH Bihać.

Spomen ploču trima sestrama Duračković, Forum mladih je izgradio sa ciljem da opominje i poziva prolaznike da se ovaj i ovakvi zločini nad nevinim civilnim žrtvama ne ponove.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!