FOTO - Ambasador Erginay posjetio Kantonalnu bolnicu u Bihaću

USK

FOTO - Ambasador Erginay posjetio Kantonalnu bolnicu u Bihaću

Objavljeno na dan 18.03.2016 - 11:09 | Izvor: USKinfo.ba | faktor.ba


Cihad Erginay, turski ambasador u Bosni i Hercegovini posjetio je jučer Kantonalnu bolnicu dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću, u okviru njegove posjete Unsko-sanskom kantonu.

Direktor bolnice dr. Smail Dervišević podsjetio je da sa 870 radnika i 160 ljekara opslužuju kanton sa 300.000 zdravstvenih osiguranika, te da su imali 680, a nakon katastrofalnog požara od prije dvije i pol godine da imaju 450 kreveta za pacijente.

– Nakon požara bratski narod i država Turske pomogla nam je sa 207.000 maraka za projekt energetske efikasnosti bolničke zgrade Foča te izmjenom cjelokupne stolarije dobit ćemo bolje uslove za pacijente i uštede na zagrijavanju objekta – kazao je Dervišević naglasivši da će radovi biti završeni u aprilu, javlja Anadolija.

– Mi smo zapravo počašćeni što smo u prilici da vam pomognemo. Razmislićemo kako vam i na druge načine možemo pomoći pa i u samim građevinskim radovima na obnovi bolnice – kazao je ambasador.

Premijer Unsko-sanskog kantona Izudin Saračević zahvalio se turskom ambasadoru u ime svih građana kantona, naglasivši da pomoć Turske u projektima obrazovanja i zdravstva je od najveće koristi za USK.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!