FOTO - Audi predstavio SQ8 s blagim hibridnim sistemom i 429 KS

NOVI FLAGSHIP COUPE-SUV

FOTO - Audi predstavio SQ8 s blagim hibridnim sistemom i 429 KS

Objavljeno na dan 25.06.2019 - 09:50 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Kompanija Audi je napokon predstavila svoj model SQ8, sportsku verziju coupe-SUV modela Q8.

SQ8 je preuzeo tipične SUV karakteristike modela Q8, ali posjeduje i specifične komponente za S modele kao što su četiri završetka izduvnih cijevi, redizajnirani usisnici zraka, opcioni 22-inčni naplaci i slično. Unutrašnjost je presvučena kožom i Alcantarom, a na nekoliko mjesta su S oznake. Papučice od nehrđajućeg čelika upotpunjuju dizajn unutrašnjosti.

Automobil pokreće isti 4,0-litarski twin-turbo dizelski V8 motor iz Audija SQ7 koji razvija 429 KS i 900 Nm obrtnog momenta. Masivna snaga se prenosi na sva četiri točka putem osmostepenog automatskog mjenjača.

Blagi hibridni sistem je zadužen da pokreće SUV pri brzini do 23 km/h, a napaja ga litij-konska baterija od 48V koja napaja i električni kompresor koji pomaže turbopunjačima pri niskim obrtajima i ubrzanjima pri niskoj brzini.

Audi SQ8 od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,8 sekundi, a elektronski ograničena maksimalna brzina iznosi 250 km/h. Za zaustavljanje se brinu standardne karbon-keramičke disk kočnice s crvenim kočionim kliještima.

Standardna oprema uključuje prilagodljivi zračni ovjes i Audije Drive Select Dynamic Handling sistem. Opciono je moguće dobiti sistem upravljanja sa sva četiri točka.

Dizelski SQ8 na evropska tržišta stiže ove godine.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!