FOTO - Bihać: Pretresom pronađena droga i ručna bomba

MUP USK

FOTO - Bihać: Pretresom pronađena droga i ručna bomba

Objavljeno na dan 23.09.2020 - 06:57 | Izvor: USKinfo.ba |


 Dana 19.09.2020 godine istražitelji Sektora kriminalističke policije uz asistenciju Jedinice policije za specijalističku podršku su u naselju Papari, grad Bihać po Naredbi Sudije za prethodni postupak Općinskog suda Bihać izvršili pretres porodične kuće i pratećih objekata koje koristi R. R. rođen 1965 godine u Bihaću, nastanjen u R Austriji.

 Pretresom navednih prostorija kao i putničkog automobila marke mercedes austrijskih registarskih oznaka pronađena je jedna plastična posuda u kojoj su zasađene dvije stabljike biljne vrste koja svojim izgledom i mirisom asociraju na opojnu drogu “Cannabis sativa L”, određena količina osušene biljke koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Canabis sativa L”, određena količina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Extazi”, određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Kokain”. 

Također je pronađeni i predmeti koji su namjenjeni za pripremu i konzumiranje narkotika, digitalna vaga za precizno mjerenje, određeni iznos novca kao i dva mobilna telefona.

 Tokom pretresa pronađena je veća količina metaka različite vrste i kalibra kao i jedna ručna bomba koja je uklonjena od strane stručnih osoba iz tima Civilne zaštite.

R. R. je lišen slobode te je nad istim zavedena kriminalistička obrada, a dežurna tužiteljica tužilaštva Unsko-sanskog kantona je naredila dalju istragu s ciljem dokumentovanja krivičnih djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ kao i „Nedozvoljeno držanje oružja i minsko eksplozivnih sredstava“.

Foto:MUP USKPODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!