FOTO - Bihać: TAOCI MIGRANTSKE KRIZE U VLASTITOM DVORIŠTU

MIGRANTSKA KRIZA

FOTO - Bihać: TAOCI MIGRANTSKE KRIZE U VLASTITOM DVORIŠTU

Objavljeno na dan 17.04.2021 - 16:14 | Izvor: USKinfo.ba | rtvusk.ba


Stanari dvije zgrade koje se nalaze u neposrednoj blizini napuštenog Doma penzionera u Bihaću okupili su se danas ispred zgrada kako bi izrazili svoj bunt i jasno poručili vlastima da migrante ne žele nadomak svojih prozora. Prema njihovim procjenama, u zgradi penzionera trenutno ih više od tri stotine migranata koji stanarima prave probleme bukom smećem i neprimjerenim ponašanjem kojem svakodnevno svjedoče.

Umjesto da udišu svjež zrak u prirodi koja ih okružuje, oni zatvaraju svoje prozore i sa njih posmatraju ove prizore. Nesnošljiv miris gomile smeća i vatre, buku i  neprimjereno ponašanje pa i međusobne okršaje migranata skoro četiri godine trpe stanari iz 48 stanova u dvije zgrade koje se nalaze svega nekoliko metara od napuštene zgrade penzionera.

Okupljeni stanari, kažu da su nadležne institucije upoznate s problemima s kojima se suočavaju. Ali, korak koji će dugoročno riješiti njihove problem niko nije napravio, pa su umjesto slobodnih ljudi, postali taoci migrantske krize u vlastitom dvorištu.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!