Marketing USKinfo.ba
FOTO - Bihać/Velika Kladuša: Otkrivene plantaže zasada ''Cannabis sative L''

USK

FOTO - Bihać/Velika Kladuša: Otkrivene plantaže zasada ''Cannabis sative L''

Objavljeno na dan 18.09.2020 - 14:17 | Izvor: USKinfo.ba |


Dana 17.09.2020 godine istražitelji Sektora kriminalističke policije uz asistenciju Jedinice policije za specijalističku podršku su u naselju Pokoj pronašli i oduzeli pet stabljika zeljaste biljke koja izgledom asocira na “Cannabis sativu L”, a nakon toga su uz Naredbu Sudije za prethodni postupak Općinskog suda Bihać izvršili pretres stana i pokretnih stvari koje koristi O. H. rođen 1999 godine iz Bihaća.

Pretresom navednih prostorija pronađena je još jedna stabljika zeljaste biljke koja asocira na “Cannabis sativu L” kao i određena  količina  osušene biljne vrste koja asocira na “Cannabis sativu L”.

Nakon upoznavanja sa predmetom dežurna tužiteljica Tužilaštva USK je djelo okvalificirala kao krivično djelo iz čl. 238. KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, te naložila dalju kriminalističku istragu.

Istog dana istražitelji Sektora kriminalističke policije i policijske stanice Velika Kladuša su na osnovu prethodno prikupljenih saznanja i Naredbe Općinskog suda u Vel. Kladuši izvršili pretres kuće, pratećih objekata i zemljišnog posjeda koje koristi S. Š rođen 1985. godine iz Vel. Kladuše.

Na zemljišnom posjedu nepoznatog vlasnika, a kojeg je koristio S. Š. pronađene su 33 stabljike zeljaste biljke, a koje izgledom asociraju na „Cannabis sativu L“,  visine od 60 do 270 cm.

Pretresom porodične kuće i pratećih objekata koje koristi S. Š pronađena je neutvrđena količina suhe biljne materije koja asocira na „Cannabis sativu L“.

S. Š. je lišen slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

 

Foto:MUP USK
PODIJELI OVU VIJEST
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!