FOTO - Brabusov Mercedes-AMG GT63 S pokreće 800 konjskih snaga

NAJNOVIJE IZ BOTTROPA

FOTO - Brabusov Mercedes-AMG GT63 S pokreće 800 konjskih snaga

Objavljeno na dan 30.05.2019 - 10:00 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Bilo je pitanje vremena kada će se u Bottropu pozabaviti modelom AMG GT63 S koji je, zaboravimo li na ultrasportski AMG One, najsnažniji produkcijski Mercedes do sada.

Ako zaboravimo na ultrasportski model AMG One, Mercedes-AMG GT63 S (639 KS) najsnažniji je produkcijski model koji se krije iza trokrake zvijezde, ali spomenuto očigledno nije bilo dovoljno fascinantno u čuvenoj njemačkoj kompaniji sa sjedištem u Bottropu, pa su u Brabusu pripremili Mercedes-AMG GT63 S ispod čijeg se prednjeg poklopca krije dodatnih 161 KS.

Poslovično crn, Brabus 800 i dalje pokreće AMG-ov 4-litarski biturbo V8 motor koji u ovom slučaju razvija 800 konjskih snaga s kojima stiže i 1.000 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da vozač i njegovi (fleksibilni) saputnici od 0 do 100 km/h stignu za 2,9 sekundi. 

Maksimalna brzina, baš kao i u standardnom AMG-ovom četverosjedu, elektronski je ograničena i iznosi 315 km/h. Nema sumnje da pet metara dug automobil bez limitatora može ići i znatno brže.

Dodatni potencijal ostvaren je korištenjem novih turbopunjača i remapiranjem centralne upravljačke jedinice, a u karbon umotan B800 koji je postavljen na najnovijim jednodijelnim ojačanim felgama (21-inčne naprijed, 22-inčne nazad) oplemenjen je i novim izduvnim sistemom.

Brabus kupcima nudi gotov automobil, a oni koji su već kupili Mercedes-AMG GT63 S mogu računati da će se (nakon što njihov GT63 S neko vrijeme provede u Bottropu) kući vratiti s Brabusom 800.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!