FOTO - Britanac potrošio 77.000 funti i od Fordovog Transita napravio sjajan kamper

IDEALAN ZA PUTOVANJA

FOTO - Britanac potrošio 77.000 funti i od Fordovog Transita napravio sjajan kamper

Objavljeno na dan 26.07.2019 - 07:32 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Britanac Steve North je ljubitelj Fordovih automobila, a svoju ljubav je još jednom dokazao tako što je uložio značajnu sumu novca u svoj Transit i pretvorio ga u zaista sjajan kamper.

Steve je ranije napravio reli automobil Escort Mk2, učestvovao je na nekoliko događaja, a potom ga je prodao kako bi skupio sredstva za novi projekt koji ga je koštao 77.000 funti. Posao su obavile kompanije MS-RT i Wellhouse Leisure.

Međutim, u međuvremenu je i Ford najavio da će proizvesti svoj kamper baziran na Transitu koji je pokazao ranije ove godine.

Northov kamper je život počeo kao Transit Custom s produženim međuosovinskim rastojanjem, ali se nazad sada nalazi kuhinja, kožom presvučena sjedišta i zvjezdani krov od Alcantare koji se izvlači i pravi mjesto za krevet i spavanje.
Vozaču je na raspolaganju navigacija i adaptivni tempomat, a armaturna ploča je ukrašena Alcantarom. Kombi je dobio MS-RT body kit te izduvni sistem s dvije cijevi, kao i Xenon svjetla i 18-inčne Oz Racing naplatke.

"Nadam se da ću se dobro provesti na Fordovim događajima, ali i na događajima posvećenim motociklima. Čekam da se završi rad na mojoj prikolici u kojoj će biti smješteni klasični motocikli. Radujem se putovanjima širom zemlje i novim avanturama", izjavio je North.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!