FOTO: Buknuo požar na školi u Bužimu u ranim jutarnjim satima, ima povrijeđenih!

OŠ Mirsad Salkić

FOTO: Buknuo požar na školi u Bužimu u ranim jutarnjim satima, ima povrijeđenih!

Objavljeno na dan 12.11.2019 - 08:49 | Izvor: USKinfo.ba |


Sinoć oko 1 sat poslije ponoći, u Osnovnoj školi Mirsad Salkić u Čavi, općina Bužim, izbio je požar. Na teren su izišli vatrogasci iz Bužima sa dva kamiona, dok je pomoć u vidu još jednog vatrogasnog kamiona stigla iz Bosanske Krupe. 

Požar je ugašen i stavljen pod kontrolu, a najviše je stradao krov objekta. 

Oko 1 sat sam obaviješten od strane policije. Kažu "Gori ti škola". Odmah sam se uputio prema objektu i kad sam došao vidio sam da je plamen već zahvatio krov. Gdje god pogledam, gore od goreg. Došli su vatrogasci iz Bužima i Bosanske Krupe. Do jutra su stavili požar pod kontrolu, a evo i sad su ovdje još uvijek momci iz Bužima. Stalno se negdje pojavljuje dim, pa dežuraju. Još ne smijemo u objekat, pa ne znamo razmjere štete, ali evidentno je da je cijela krovna konstrukcija stradala, a štete su nastale i od vode za vrijeme gašenja. Vidjećemo šta dalje, kazao je direktor OŠ Mirsad Salkić, Zeid Suljadžić za uskinfo.ba

Jedna osoba je povrijeđena prilikom gašenja požara, a od direktora OŠ, Zeida Suljadžića saznajemo kako se radi o Senadu Ćatiću, šefu Civilne zaštite u Bužimu. On je pao sa stepenica prilikom gašenja. Odvezla ga je hitna pomoć, a u ovim trenucima pokušavamo saznati stepen i ozbiljnost povreda. 

Ovu školu pohađa oko 300 učenika. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!