Marketing USKinfo.ba
FOTO - Bužim: Otkrivene plantaže zasada ''Cannabis sative L''

USK

FOTO - Bužim: Otkrivene plantaže zasada ''Cannabis sative L''

Objavljeno na dan 17.07.2020 - 10:23 | Izvor: USKinfo.ba |


Krajem mjeseca juna 2020 godine istražitelji Sektora kriminalističke policije su na području općine Bužim, tačnije u naselju Varoška Rijeka pronašli dvije plantaže sa zasadom 67 stabljika biljne vrste “Cannabis sativa L”.

Kriminalističkom istragom na terenu i na osnovu prikupljenih operativnih saznanja došlo se do saznanja o mogućem izvršiocu krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” te je slobode lišen E. M. rođen 1993 godine iz Bužima.

Naknadnim radom po ovom predmetu, kriminalistički istražitelji su došli do saznanja o postojanju još jedne plantaže tako da je uz saglasnot dežurnog tužitelja i odobrenja Sudije za prethodni postupak Općinskog suda Bos. Krupa  izvršen pretres jedne zemljišne parcele u mjestu Varoška Rijeka na kojoj je pronađeno 15 stabljika zeljaste biljke koja asocira na biljnu vrstu “Cannabis sativa L” visine od 50 do 120 cm.

Navedena zemljišna parcela je u vlasništvu više lica, a kao korisnik se pojavljuje E. M. rođen 1993 godine iz Bužima, za kojeg postoje osnovi sumnje da je zasadio navedene biljke i time počinio krivično djelo  “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.
 E. M. je lišen slobode te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!