FOTO: Donosimo sve dokumente: Hronologija slučaja Ružnić - Sattler - Radončić - Šta je premijer danas odgovorio Evropi

Mailovi

FOTO: Donosimo sve dokumente: Hronologija slučaja Ružnić - Sattler - Radončić - Šta je premijer danas odgovorio Evropi

Objavljeno na dan 22.05.2020 - 16:40 | Izvor: USKinfo.ba |


Pismo Johanna Sattlera, Specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini upućeno ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudinu Radončiću i premijeru Unsko-sanskog kantona Mustafi Ružniću, imalo je jak medijski odjek.

To se posebno odnosi na Krajinu, koja je poruku shvatila kao "prijetnju" da se prestane sa izmještanjem migranata u kamp Lipa, ali i sa pripremnim aktivnostima za zatvaranje kampa BIRA.

U pismu su se spominjale i navodne prijetnje prema humanitarnim radnicima, ali i preispitivanje odluke o pomoći Bosni i Hercegovini kada je u pitanju pomaganje migrantskoj populaciji.

USKinfo.ba je u posjedu dokumenata i službenih dopisa koji su strane međusobno razmijenile.

Prvo smo imali zaključke Operativne grupe na osnovu zaključaka Skupštine Unsko-sanskog kantona i sigurnosno i epidemiološko-zdravstvene situacije.

Nakon ovog, uslijedila je reakcija odnosno akt Delegacije EU u Bosni i Hercegovini i akt Ministarstva sigurnosti.

Nakon prikupljenih informacija, premijer USK-a Mustafa Ružnić danas šalje odgovor tj. očitovanje Ministarstvu sigurnosti, ali i Delegaciji EU u Bosni i Hercegovini na znanje.


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!