FOTO - Državljani Afganistana lišeni slobode zbog krijumčarenja migranata iz Srbije u BiH

BiH

FOTO - Državljani Afganistana lišeni slobode zbog krijumčarenja migranata iz Srbije u BiH

Objavljeno na dan 05.11.2021 - 09:34 | Izvor: USKinfo.ba | Foto:Ilustacija


Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, 3. novembra 2021. godine oko ponoći, na području općine Zvornik u mjestu Debela Međa, spriječili su krijumčarenje migranata iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon što su, prilikom nadzora državne granice i uz korištenje specijalističke opreme, uočili čamac iz R. Srbije, koji je plovio rijekom Drinom prema teritoriju BiH, pripadnici JGP Zvornik zaustavili su čamac u kojem se nalazilo 19 osoba afroazijskog porijekla.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres dvije osobe (po izjavi državljani Afganistana), koje su upravljale čamcem, osumnjičene za počinjenje krivičnog djela „krijumčarenje osoba“. Obadvije osobe su lišene slobode i iste će u zakonskom predviđenom roku biti predate tužiocu Tužilaštva BiH uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje osoba“. Čamac i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Preostalih 17 krijumčarenih osoba (četiri državljana R. Turske, pet Indije i osam Afganistana), bit će saslušano u svojstvu svjedoka uz pomoć ovlaštenog prevoditelja te predati nadležnoj Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, saopćeno je iz GP BiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!