Marketing USKinfo.ba
FOTO - Državljani BiH u kamionu krijumčarili 36 migranta

OBAVIJEŠTENO TUŽILAŠTVO

FOTO - Državljani BiH u kamionu krijumčarili 36 migranta

Objavljeno na dan 15.10.2020 - 13:19 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Radeći na sprečavanju krijumčarenja preko državne granice, pripadnici Jedinice granične policije Gradiška, 15. oktobra u 5. 25 sati 2020. godine, spriječili su krijumčarenje 36 ilegalnih migranata na području Gradiške.

Ilegalni migranti su otkriveni u teretnom motornom vozilu Mercedes, bh. nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao S.K. (1992.), a kao suvozač se nalazio M.D. (1996.), državljani Bosne i Hercegovine.

Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima JGP Gradiška izjavili su da dolaze iz Pakistana (15), Bangladeša (13), Indije (7) i Afganistana (1).

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH. U toku je detaljan pregled vozila i rad u vezi sa ovim slučajem.

Spriječeno krijumčarenje veće količine tekstilne robe

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, 14. oktobra 2020., spriječili su krijumčarenje veće količine tekstilne robe iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Radi se o odjevnim predmetima zaštićenih robnih marki „Nike“, „Adidas“, „Tommy Hilfiger“ i dr.

Krijumčarenje je otkriveno na području Zvornika kontrolom vozila Passat, bh. nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao D.B. (1982.), državljanin BiH, koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe. O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se roba privremeno oduzme te dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje“. Vrijednost krijumčarene robe procjenjuje se na oko deset hiljada KM.

Foto:GP BiH
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!