FOTO - Ferrari predstavio 488 Challenge Evo: Alat za trkanje na najvišem nivou

SAMO ZA STAZU

FOTO - Ferrari predstavio 488 Challenge Evo: Alat za trkanje na najvišem nivou

Objavljeno na dan 29.10.2019 - 10:04 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ferrari će svoju unaprijeđenu "specijalku“ od naredne sezone ponuditi privatnim timovima širom svijeta.

Nedugo nakon predstavljanja modela 488 GT3 Evo iz čuvene italijanske „konjušnice“ na scenu je stigao i sveobuhvatno unaprijeđen 488 Challenge Evo koji će se u rukama privatnih timova uskoro trkati na stazama širom svijeta.

U Ferrariju naglašavaju značajna poboljšanja u sferi aerodinamike, a vozač će sada iz kabine moći da podešava i nivo prijanjanja prednje osovine čijoj efikasnosti u spomenutom kontekstu pomaže i redizajniran prednji kraj automobila koji sada ima manji prevjes.

Za poboljšano prijanjanje zadnje osovine (do 50 posto više u odnosu na prethodni Challenger) u Ferrariju su redizajnirali mnogobrojne otvore za strujanje zraka na zadnjem dijelu karoserije. Redizajniran je i veliki adaptivni spojler, a ukupnim performansama kroz zavoje svakako doprinose i posebno razvijene gume iza kojih stoji Pirelli.
Ono što se ne vidi su unaprijeđenja elektronski kontrolisanog diferencijala, sistema za kontrolu prijanjanja i karbonsko-keramičkih kočnica, a nekolicina detalja u kabini (među kojima je i kamera za pregled situacije iza automobila) "posuđena“ je iz modela 488 GTE koji je na posljednjem izdanju trke 24 sata Le Mansa stigao do najvišeg postolja u kategoriji GT Pro.TAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!