FOTO - Ferrari predstavio najsnažniji cestovni model do sada

HIBRIDNO ČUDOVIŠTE

FOTO - Ferrari predstavio najsnažniji cestovni model do sada

Objavljeno na dan 30.05.2019 - 09:46 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Iza naziva SF90 Stradale krije se hibridni nasljednik čuvenog modela LaFerrari koji sa sobom donosi 1.000 konjskih snaga koje su zadužene za samo 1.570 kilograma.
Društvu postojećih i najavljenih ultrasportskih hibridnih automobila priključio se i najnoviji proizvod s kojim u Maranellu nastavljaju tamo gdje je stao prethodni hibridni model LaFerrari.

Lakši i krući u odnosu na LaFerrari, SF90 Stradale sa sobom donosi manji motor sa unutrašnjim sagorijevanjem, mogućnost punjenja baterija i s vanjskih izvora (plug-in), pogon preko obje osovine i, naravno, još više konjskih snaga (što ga čini najsnažnijim Ferrarijem do sada koji se može koristiti na javnim cestama).

Iza kombinovanih 1.000 konjskih snaga stoji 4-litarski biturbo V8 motor (780 KS) i tri elektromotora koji proizvode 220 konjskih snaga. Dva elektromotora smještena su na prednjoj osovini, a treći je svoje mjesto pronašao iza centralno smještenog V8 motora.
Za prijenos snage na obje osovine zadužen je 8-stepeni automatski mjenjač s dva kvačila, a spomenuti brojevi dovoljni su da Ferrarijev najnoviji dvosjed od 0 do 100 km/h stiže za 2,5 sekundi i razvije 340 km/h.

Bez asistencije V8 motora (u radnom programu eDrive) automobil može razviti 135 km/h i prije potpunog pražnjenja baterija preći 25 kilometara, a svoje je dinamičke osobine već demonstrirao na Ferrarijevoj testnoj stazi čiji je krug zatvorio za minut i 19 sekundi, skoro sekundu brže od najboljeg vremena koje je ostvario LaFerrari.

U Ferrariju još uvijek nisu otkrili cijenu automobila koji bi do prvih kupaca mogao stići prije kraja godine.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!