FOTO: Fikret Abdić opet u sudnici - Nisu stvoreni uslovi za produženje pritvora, odbrana traži da slučaj preuzme drugi sud!

Bihać

FOTO: Fikret Abdić opet u sudnici - Nisu stvoreni uslovi za produženje pritvora, odbrana traži da slučaj preuzme drugi sud!

Objavljeno na dan 06.08.2020 - 09:21 | Izvor: USKinfo.ba |


Upravo je završeno ročište u slučaju Fikret Abdić i ostali koje je održano u Kantonalnom sudu u Bihaću.

S obzirom na to da je općinski načelnik u pritvoru, na ročištu su ovlašteni organi za upravljanje Općinom Velika Kladuša, kako bi se uspostavio normalan rad i stvorili uslovi za obavljanje svih funkcija i djelatnosti u Općini.

Na ovom ročištu trebalo je biti razmatrano i produženje pritvora Fikretu Abdiću, ali se za to nisu stvorili uslovi, budući da je odbrana tražila izuzeće Kantonalnog suda u Bihaću.

Oni traže da se slučaj prebaci na neki drugi sud u FBiH ili BiH. Izuzeće, između ostalog, traže i zbog kako kažu, političkog uticaja, budući da je Fikret Abdić kandidat na Lokalnim izborima 2020. godine.

Kantonalni sud u Bihaću će ovaj zahtjev odbrane uputiti prema višim instancama kako bi se odredila konačna odluka.

 

 


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!