FOTO - Flotu hitne pomoći u Dubaiju odsad čine Chevrolet Corvette i Nissan GT-R

SNAŽNI SUPERAUTOMOBILI

FOTO - Flotu hitne pomoći u Dubaiju odsad čine Chevrolet Corvette i Nissan GT-R

Objavljeno na dan 10.10.2019 - 11:15 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Dubai je poseban grad i to dokazuje u svakom aspektu, pa i kada je riječ o automobilima.

Dubai nosi epitet prelijepog grada kojeg okružuju pustinja i okean. Krase ga prelijepi neboderi, različiti ljudi i načini života, ali i brojni superautomobili.

Policija u Dubaiju je poznata po svojoj floti superautomobila, ali sada se s dva sjajna vozila može pohvaliti i služba hitne pomoći. To su Chevrolet Corvette i Nissan GT-R, automobili koji nedostatak mjesta u unutrašnjosti nadoknađuju brzinom. 
Njihov zadatak nije da prevoze pacijente, nego da posluže za što brži odgovor službe hitne pomoći. Ovim automobilima će medicinari stizati osam minuta ranije u odnosu na standardna ambulantna vozila. Također, Corvette i GT-R će se nalaziti na popularnim turističkim lokacijama te sportskim događajima.

Baš kao što je slučaj s policijskim superautomobilima, vjeruje se da će i automobili hitne pomoći više služiti u svrhu PR-a, ali njihova brzina u svakom slučaju može praviti razliku između života i smrti.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!