FOTO -  Gdje odlaze bosanska djeca: Španija prigrlila Ključanku Zejnu Krantić, ona im uzvratila historijskim zlatom

Ključanka niže uspjehe pod španskom zastavom

FOTO - Gdje odlaze bosanska djeca: Španija prigrlila Ključanku Zejnu Krantić, ona im uzvratila historijskim zlatom

Objavljeno na dan 27.11.2019 - 07:53 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Ključanka Zejna Krantić prije 12 godina je odlučila napustiti svoj rodni Ključ u potrazi za novim, boljim životom. Spakovala je svoje uspomene u kofere, oprostila se od oca, majke i sestre i krenula ka Španiji. 

Tada nije mogla ni naslutiti da će je ova zemlja dočekati raširenih ruku, prihvatiti kao svoju i ponuditi joj sve ono o čemu mnogi u Bosni i Hercegovini sanjaju - priliku. 

Proteklog vikenda Zejna je pod zastavom Španije osvojila Svjetsko prvenstvo MMA organizacije GAMMA u Singapuru.

- Ovo je prvi put u historiji da Španija ima prvaka u ovoj kategoriji. U prvenstvu u Singapuru borila sam se s reprezentativkama iz Índije (pobjeda Ambar u prvoj minuti), protivnicu s Tajlanda pobijedila sam u drugoj minuti, a sudskom odlukom u finalu sam slavila protiv Ukrajinke - rekla je Krantić za "Avaz".  

Zejna sutra puni 31 godinu. Sretna je, uspješna i ispunjena, kaže nam, prisjećajući se 2008. godine kada je stigla u Aventuru. Tada je bilo teško, ostavila je porodicu i prijatelje u Ključu, međutim, sada je svjesna da se sve isplatilo.

- Radila sam, obrazovala se i prije tri godine sam počela raditi MMA. Ispočetka je bilo samo radi zabave, ali su otkrili da imam talenta i željela sam se isprobati. Prvo sam osvojila špansko prvenstvo, na evropskom sam osvojila bronzu i ove godine zlato na svjetskom. Treniram u Madridu s poznatom španskom legendom Činto Mordijo (Chinto Mordillo) i s jednom od najboljih evropskih ženskih boraca Karlom Benitez - kazala je Krantić.  

Najviše joj, kako kaže, nedostaju majka i sestra, kao i otac koji je preminuo prošle godine. Uz riječi zahvalnosti "Avazu" razgovor završava rečenicom: 
- Sretna i ponosna i nadam se da ću jednom moći nositi našu zastavu - poručila je ova uspješna španska reprezentativka bh. korijena.  
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!