FOTO - Hotel na vrhu planine u Kini nudi nesvakidašnje iskustvo i pogled na prirodne krajolike

EAGLE ROCK CLIFFS

FOTO - Hotel na vrhu planine u Kini nudi nesvakidašnje iskustvo i pogled na prirodne krajolike

Objavljeno na dan 11.09.2019 - 07:43 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Arhitektonski studio Duoxiangjie Architectural Design je u okrugu Pingjiang u Kini, između rijeka i brda prekrivenih bambusovim šumama, dizajnirao je Eagle Rock Cliffs hotel koji nudi jedinstven doživljaj posmatranja svijeta iz ptičije perspektive.

Ova struktura je gotovo u potpunosti skrivena u prirodi i dio je projekta Pingjiang Homey Wild Luxury Hotel i sastoji se od tri prepoznatljive strukture - Dinghui je najveća zgrada koja se sastoji od luksuznih apartmana, a koja je smještena na grebenu planine,Yanshang je okrugla zgrada u kojoj se nalaze hotelske sobe, a koja je pozicionirana nešto niže, dok je Ziyahu prostor na otvorenom koji je namijenjen za vjenčanja, poslovne konferencije i slične događaje.

U sklopu Dinghui zgrade nalazi se i infinity bazen na otvorenom koji je dug 122 metra, a koji gostima pruža zapanjujući pogled na nevjerovatne prirodne krajolike kojima je okružen.

Ovaj kompleks karakteriše jednostavan dizajn i prirodni materijali poput kamena i drveta.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!