FOTO - Ivan Pernar natpisom na majici pružio podršku radnicima Aluminija

KONTROVERZNI POLITIČAR

FOTO - Ivan Pernar natpisom na majici pružio podršku radnicima Aluminija

Objavljeno na dan 12.07.2019 - 14:43 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Ivan Pernar, hrvatski kontroverzni političar i donedavno član Živog zida, ne prestaje na sebe skretati pažnju javnosti. 

On se danas u Hrvatskom saboru pojavio u majici s natpisom "HDZ lopovi, lopine", kojom se odlučio solidarisati s radnicima Aluminija iz Mostara.

On je pojavljivanje u ovoj majici u prostorijama najvišeg zakonodavnog tijela u Hrvatskoj najavio još jučer objavom na društvenim mrežama.

"U znak solidarnosti s radnicima mostarskog Aluminija sutra ću u Saboru nositi ovu majicu", napisao je Pernar na Facebooku u opisu fotografije na kojoj je prikazana crna majica.

Podsjećamo da mostarski privredni gigant Aluminij već neko vrijeme grca u problemima i da su mu najveći teret dugovanja zbog kojih će najvjerovatnije nekoliko stotina radnika ostati bez posla.

U četvrtak se veliki broj građana Mostara zajedno s uposlenicima ovog preduzeća okupio pred centralom HDZ-a BiH kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog odnosa vrha te političke stranke prema Aluminiju, a pri pojavljivanju automobila u kojem se nalazio Dragan Čović u jednom trenutku su se mogle čuti psovke i žvižduci.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!