FOTO: Izvještaj reportera USKinfo.ba sa Vučjaka u 17 sati - I dalje se ništa ne radi, kontaktirali smo i izvođača radova

Identična situacija kao i jutros

FOTO: Izvještaj reportera USKinfo.ba sa Vučjaka u 17 sati - I dalje se ništa ne radi, kontaktirali smo i izvođača radova

Objavljeno na dan 11.06.2019 - 17:31 | Izvor: USKinfo.ba |


Reporter USKinfo.ba upravo se vratio sa Vučjaka, lokacije na koju su danas trebali biti prebačeni prvi migranti. Bilo je to zajedničko obećanje gradskih i kantonalnih vlasti, ali kao što možete vidjeti na fotografijama, od toga nema ništa. 

Naša ekipa posjetila je Vučjak i jutros, te tom prilikom zabilježila stanje, odnosno napravila snimke iz zraka na kojima je jasno vidljivo da se na ovoj lokaciji ništa ne dešava. 

Identična situacija je i sada. Iako smo dobili informacije da su kamioni krenuli prema Vučjaku kako bi prebacili materijal za nasipanje zemljišta, to se nije desilo. 

Tim povodom, kontaktirali smo izvođača radova, koji nam je rekao da je prevoz odgođen zbog kvara na vozilu, ali da bi sutra u jutarnjim satima trebali stići. Kako nam je tom prilikom rečeno, radi se o tridesetak kamiona koji bi trebali prevesti pijesak. 

Trenutno su na Vučjaku prisutni samo mediji. 

Podsjetimo, danas u toku dana je završena i hitna sjednica Predsjedništva na kojoj se ništa nije desilo, odnosno odbijeni su prijedlozi o angažmanu Oružanih snaga BiH na istočnoj granici, prema Srbiji i Fronteksa, Agencije za zaštitu granica EU. Ni Vlada Unsko-sanskog kantona, ni gradonačelnik Bihaća se još nisu oglasili po ovom pitanju. 

Ni MUP se nije oglasio povodom najava o uvođenju "policijskog sata". Policija je ovu mjeru rekla uvesti za 48 sati, a to je bilo prije dva dana u 15 sati, dakle rok je istekao. 




PODIJELI OVU VIJEST



KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!