FOTO - Jelena Karleuša iskopirala svjetskog umjetnika: Njen nastup je čist plagijat

Srbijanska pjevačica digla veliku prašinu

FOTO - Jelena Karleuša iskopirala svjetskog umjetnika: Njen nastup je čist plagijat

Objavljeno na dan 03.02.2019 - 19:33 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Srbijanska pjevačica Jelena Karleuša digla je veliku prašinu nastupom na regionalnoj dodjeli muzičkih nagrada, gdje je premijerno predstavila svoj novi singl pod nazivom "Lajk". Ovo je ujedno bilo njeno prvo pojavljivanje u javnosti nakon skandala s Ognjenom Vranješom.

Iako se trudila da publici prikaže originalan nastup, on zapravo i nije baš originalan. Pjesmi "Lajk" prethodilo je obraćanje publici u videu na kojem na znaku pored puta visi beživotno tijelo.

Ispostavilo se da ovaj umjetnički poduhvat nije originalan. Naprotiv, njen nastup ideja je drugog umjetnika koji je predstavio zamisao još u julu prošle godine. 

 

Riječ je o direktoru fotografije i članu saveza ruskih fotografa koji se bave umjetnošću - Platona Jurika. On je svoju fotografiju objavio 17. jula 2018. godine.

Ono što je svakako interesantno, jeste da umjetnika na Instagramu prati i Jelenin menadžer i najbolji prijatelj, koji se ujedno često potpisuje i kao kreativni direktor. Ovaj put, očigledno je da je njen tim ukrao ideju od ovog ruskog fotografa, prenosi Kurir.rs.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!