FOTO - Kćerka stopostotnog invalida iz Bužima Merjem pokazala kako se voli domovina

USK

FOTO - Kćerka stopostotnog invalida iz Bužima Merjem pokazala kako se voli domovina

Objavljeno na dan 08.07.2021 - 06:20 | Izvor: USKinfo.ba | opcinabuzim.ba


Informaciju o početku radova na zaobilaznici u Bužimu zasjenio je nesvakidašnji gest mlade sugrađanke Merjem Dautović koji nije ostao neprijećen od zvanica ovog događaja.

Naime, u trenutku kada je počeo zvanični dio programa uvođenja izvođača u radove na Bužimskoj obilaznici intonirana je državna himna, a djevojčica je prilikom šetnje i u zanosu igre ponosno i uspravo stala te istu od početka do kraja s posebnim oduševljenjem saslušala. Njeno držanje i stav bili su prilika da se ponovi gradivo o poštovanju države ali i ukaže na značaj promocije patriotizma kod najmlađih.

Ova mlada Bužimljanka lekcije iz patriotizma najbolje je savladala iz riječi i djela svoga oca, Seada Dautovića – Dauta, nadaleko poznatog bužimskog gazije i borca 505-te višteške brigade koji je boreći se za domovinu i rodni kraj ostao stopostotni invalid.Ovaj nesvakidašnji događaj bio je povod da načelnik općine Bužim, Mersudin Nanić, primi sugrađanku Merjem i njene roditelje, te izrazi zahvalnost njoj i njenim roditeljima na izuzetnom odgoju, patriotizmu i ljubavi prema državi.

Prilikom prijema kod načelnika općine Bužim Merjem se posebno obradovala državnoj zastavi koju je dobila na poklon od općinskog načelnika. “Kod kuće ali i u školi kod učiteljice Emire Nanić sam naučila da se mora poštovati državna himna i zastava. Ja sam uradila samo ono što je obaveza i dužnost”.- istakla je Merjem.

Dokaz je ovo da mladi Bužimljani i danas na najljepši način gaje ljubav prema domovini ali i sjećanje na sve ono što su njihovi roditelji učinili u ratu za rodni kraj.

Foto:Općina BužimTAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!