FOTO - Kreće izgradnja pješačke staze prema Govedarnici i završetak izgradnje arapuške ceste

USK

FOTO - Kreće izgradnja pješačke staze prema Govedarnici i završetak izgradnje arapuške ceste

Objavljeno na dan 28.05.2021 - 10:09 | Izvor: USKinfo.ba |


Mještani Arapuše i Govedarnice u B. Krupi imaju razloga za radost, jer napokon počinje završna faza realizacije projekta izgradnje pješačke staze prema Govedarnici i završetka izgradnje arapuške ceste. Ovo je jedan od prioritetnih infrastrukturnih projekata za građane B. Krupe, ali nažalost sve dosadašnje inicijative nisu urodile plodom i ostale su u domenu predizbornih obećanja.

Stvari su se ponovno pokrenule iz mrtve tačke upornim zalaganjem Ifete Kadić, zastupnice u Skupštini USK, koja je još 2019-te posjetila JU Direkciju Regionalnih cesta USK, nakon čega je njihov tim izašao na teren i krenulo se na pripreme za realizaciju projekta koji će omogućiti sigurno kretanje pješaka od Doma zdravlja Bosanska Krupa do Govedarnice, a time i rješavanja problema koji traje godinama i najviše ugrožava mališane na putu do škole, ali i završetka izgradnje arapuške ceste. 

Naime, mještani Arapuše, koja je od Bosanske Krupe udaljena nešto više od deset kilometara, svake godine muku muče da održe prohodnim makadamski put, kojeg je ipak svake godine sve manje i manje. Prošle godine između Općine B. Krupa i Direkcije regionalnih cesta USK potpisan je protokol koji se odnosi na izgradnju pješačke staze prema Govedarnici, završetak izgradnje arapuške ceste, kao i izgradnju kružnog toka kod Doma zdravlja, koji još uvijek nije u fazi realizacije zbog ograničenih izvedbenih mogućnosti.

U vezi ovog hvale vrijednog projekta, kontaktirali smo zastupnicu Kadić koja nam je rekla da ovo jedan od projekata za koji se od početka svog mandata zalaže i da je sretna da se napokon nazire konačna realizacija ovog projekta, jer od ideje do realizacije je dug put i zahtijevan i izazovan proces, koji se ne riješava preko noći, kako mnogi misle. Najvažnije je da se izabrani zvaničnici zalažu za javni interes svoje lokalne zajednice i time pokažu da ih ista nije uzaludno izabrala za svoje predstavnike, kaže ova skromna, ali vrijedna zastupnica.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!