FOTO: Krenula izgradnja kampa za migrante u Lipi kod Bihaća

Crveni križ Bihać

FOTO: Krenula izgradnja kampa za migrante u Lipi kod Bihaća

Objavljeno na dan 21.03.2020 - 11:30 | Izvor: USKinfo.ba |


U Lipi kod Bihaća jutros je krenula izgradnja kampa za migrante. U ovaj kamp bi u narednim danima biti trebali stići svi migranti koji se nalaze na teritoriji grada Bihaća, a koji nemaju smještaj u kampovima. Dakle svi koji se nalaze na javnim površinama, napuštenim fabrikama i neizgrađenim objektima, sele u novi kamp.

Namjera je da se nakon toga, u novi kamp izmjeste i migranti koji se trenutno nalaze u BIRI, što bi dovelo i do zatvaranja tog kampa koji se nalazi u urbanom dijelu Bihaća.

Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH jučer je na press konferenciji izjavio kako će logistiku za kamp obezbijediti Civilna zaštita Federacije BiH. Za početak, oni su rekli dati 50 šatora i 200 kreveta sa pratećom opremom (deke, posteljina i sl).

Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, danima vodi pregovore sa predstavnicima međunarodnih organizacija u BiH, ali i predstavnicima Evropske komisije i drugim diplomatama, pokušavajući lobirati i vršiti pritisak da se uključe u finansiranje ovog kampa.

U ovim trenucima šatore postavljaju članovi Crvenog križa Bihać, a na lokaciji se nalaze i bihaćke gradske službe, Vodovod i Komrad.

Evo kako "kamp" izgleda sada.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!