FOTO - Mladi Nizozemci pomažu u izgradnji centra za starija lica u Potočarima

BiH

FOTO - Mladi Nizozemci pomažu u izgradnji centra za starija lica u Potočarima

Objavljeno na dan 03.10.2019 - 11:11 | Izvor: USKinfo.ba | mojabih.oslobodjenje.ba


Najsavremeniji centar ovog tipa koji se gradi po evropskim standardima, svaki dan se diže iz zemlje i poprima oblik kompleksa kojem će pozavidjeti svjetski centri za brigu i njegu starijih osoba

Mladi ljudi iz cijele Nizozemske učestvovali su proteklog mjeseca u izgradnji Centra za starija lica u Potočarima. Neumorna ekipa entuzijasta koja djeluje volonterski kroz holandsku organizaciju Stichting Proplan, dala je svoj maksimum i na visokim dnevnim temperaturama.

Oni tvrde kako je direktna pomoć od jednog procenta za njih kvalitetnija od sto postotnog suosjećanja sa ovim ljudima. To ih je ponukalo da sudjeluju u izgradnji. Poslije naporne radne sedmice iskoristili smo vrijeme da se družimo, pa se jedno veče odigrala i prijateljska utakmica između naših uposlenika, članova Reprezentacije beskućnika i njihovih volontera. Organizacija Stichting Proplan je naš dugogodišnji prijatelj i donator na nekoliko projekata.

Izgradnja Centra za starija lica u Potočarima kod Srebrenice, projekat je od velikog značaja za ovo područje i njegova izgradnja se odvija po planiranim aktivnostima i rokovima. 
Najsavremeniji centar ovog tipa koji se gradi po evropskim standardima, svaki dan se diže iz zemlje i poprima oblik kompleksa kojem će pozavidjeti svjetski centri za brigu i njegu starijih osoba.

Naše korisnice projekta “Ljubav za majke Srebrenice” veže teška sudbina i naš tim se bori da je na trenutak zaborave i ne osjećaju se zapostavljeno. Centar ovog tipa, gdje bi u dogledno vrijeme bile smještene, trebao bi razviti kod ovih žena osjećaj topline i porodičnog ambijenta, iako su svoje voljene članove izgubile u proteklom ratu.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!