FOTO - Mladu atletičarku bh. korijena na Instagramu podržao četverostruki olimpijski prvak Mo Farah

SREĆI NEMA KRAJA

FOTO - Mladu atletičarku bh. korijena na Instagramu podržao četverostruki olimpijski prvak Mo Farah

Objavljeno na dan 11.10.2019 - 06:57 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Farrah Cerić, mladu atletičarku bh. korijena s adresom u Londonu, nedavno je na društvenim mrežama podržao britanski četverostruki olimpijski prvak u atletici Mo Farah.

Desetogodišnja Farrah aktivno se bavi atletikom, a njen uzor je Mo Farah pa njenoj sreći nije bilo kraja.

"Moj uzor Mo Farah podijelio je moj Instagram story u kojem govorim o tome koliko me upravo on inspiriše da budem bolja i radim više. Osim toga mi je poslao poruku u kojoj piše da vjerujem u sebe i nastavim svoj odličan rad", rekla je Farrah koja nije mogla sakriti sreću.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Last night I was totally beyond thrilled that my hero @gomofarah added my story to his Instagram stories after I talked about how much he inspires me to do better, run better and achieve more!!! In addition to that he personally messaged me saying believe in myself and keep up the great work !!!! I was soooo happy!! He has been someone I have looked up to for so long so for him to message me was very special indeed. So today I echo Sir Mo Farrah’s words as I wish you a brilliant day and ask that you ‘Believe in yourself and keep up the great work!’ See both @gomofarah stories and my stories for my video clip...Farrah x • • • • • • • #sirmofarah#mofarah#workhard#trainhard#believe#believeinyourself#youcan#youcandoit#justdoit#believeandachieve#athlete#hero#inspiration#nike#nikeambassador @nike @nikelondon #champion#olympian#futureolympian#positivity#positivevibes

Objavu dijeli Farrah Ceric 🇬🇧 (@farrahcericofficial)

Zanimljivo je da, osim imena i ljubavi prema atletici, Farrah i Mo Farah imaju i isti datum rođenja. Naime, oboje su rođeni 23. marta.
Desetogodišnja Farrah aktivno trenira i hokej te igra za Hampstead & Westminster, najuspješniji klub Velike Britanije. Do sada je osvojila veliki broj turnira igrajući za svoj klub, a jedna od posljednjih pobjeda ostvarena je u Briselu gdje je osvojila međunarodni turnir. Osim toga, Farrah je najmlađa ambasadorica brenda Nike.

"Farrah je puna energije koju zna utrošiti na pravim mjestima, što dokazuju sjajni rezultati s atletske staze. Redovna je na treninzima u svom atletskom klubu koji vodi uspješni atletičar Linford Christie koji je osvojio nekoliko zlatnih medalja na Olimpijskim igrama", kažu njeni roditelji.

Njen san je takmičenje na Olimpijskim igrama, ali do tada ova perspektivna desetogodišnjakinja želi promovisati ideju o pozitivnom utjecaju sporta na psihičko zdravlje, ali i zdravlje cijelog organizma.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!