FOTO - Možete li primijetiti šta Zuckerberg želi da sakrije?

Paranoja ili znanje

FOTO - Možete li primijetiti šta Zuckerberg želi da sakrije?

Objavljeno na dan 22.06.2016 - 15:48 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Osnivač i čelni čovjek Facebooka Mark Zuckerberg slučajno je otkrio kako svoju privatnost cijeni iznad svega i to na način svojstven "običnim" ljudima.

Naime, fotografijom koju je objavio u utorak, a koja je zamišljena kao dio promocije Instagrama i obaranja rekorda od 500.000.000 korisnika, Zuckerberg je otkrio kako je samoljepljiva traka njegov najbolji prijatelj – pogotovo kada treba prekriti kameru i mikrofon.

Fotografija otkriva da Zuckerberg na svom laptopu prekriva ova dva ulazna medija, što pokazuje kako i najbogatije osobe na planeti ne žele riskirati zloupotrebu svojih uređaja.


Informacija o samoljepljivoj traci preko kamere i mikrofona dolazi nekoliko sedmica nakon što su hakovani Zuckerbergovi profili na društvenim mrežama.

Prije nekoliko mjeseci, direktor američkog Federalnog istražnog biroa James Comey također je priznao da preko svoga laptopa lijepi crnu traku kako bi onesposobio eventualne znatiželjne oči.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!