FOTO - MUP USK: Na dvije lokacije u Cazinu pronađena narkotička sredstva

USK

FOTO - MUP USK: Na dvije lokacije u Cazinu pronađena narkotička sredstva

Objavljeno na dan 23.03.2020 - 12:42 | Izvor: USKinfo.ba |


Dana 20.03.2020 godine kriminalistički istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije Cazin su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i naredbe za pretres Općinskog suda Cazin  izvršili pretres porodične kuće u Ulici 503 Slavne brdske brigade, a koju koristi A. Č. rođen 1989 godine iz Cazina.

Pretres je izvršen zbog postojanja osnova sumnje da je navedeno lice na području općine Cazin neovlašteno proizvodilo i stavljalo u promet opojne droge te je tom prilikom pronađeno i oduzeto 78 /sedamdeset osam/ paketića sa sadržajem suhe biljne materije koja asocira na cannabis sativu kao i plastična vrećica u kojoj se nalazila neutvrđena količina iste biljne materije, vaga za precizno mjerenje kao i jedna stabljika visine oko 30 cm zasađena u vazi, a koja također asocira na biljnu vrstu cannabis sativa.

Po nalogu dežurnog Kantonalnog tužioca nad A. Č. Provodi se kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Istog dana u mjestu Pjanići, općina Cazin izvršen je pretres porodične kuće P. B. a koju koristi njegov maloljetni sin te je prilikom pretresa pronađeno: četiri plastične vaze sa 28 (dvadeset i osam) stabljika biljke koja asocira na cannabis sativu visine od 5 cm do 60 cm, kao i tri lampe koje su korištene za kontrolirani uzgoj navedenih biljaka.

Pronađena sredstva su izuzeta, a nad maloljtnikom se provodi kriminalističa obrada zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!