FOTO - MUP USK: Otkriveni izvršioci i pronađeni predmeti iz više krivičnih djela

USK

FOTO - MUP USK: Otkriveni izvršioci i pronađeni predmeti iz više krivičnih djela

Objavljeno na dan 17.03.2020 - 12:37 | Izvor: USKinfo.ba |


U proteklih pet mjeseci na području općina Cazin, Velika Kladuša, Bihać, Bužim i Bosanska Krupa evidentirano je više krivičnih  djela iz glave  XXV – Krivična djela protiv imovine, kojom prilikom su mete napada bili privatni objekti naših građana koji rade i borave u inostranstvu.

Kriminalističkom istragom koju su pod nadzorom Tužilaštva USK vodili istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Cazin i Velika Kladuša došlo se do osnova sumnje o izvršiocima ovih krivičnih djela kao i lokacijama na kojima su skriveni ili prodani predmeti koji su otuđeni izvršenjem krivičnih djela.

U vezi sa naprijed navedenim dana 11.03.2020 godine izvršen je pretres kuća i pomoćnih objekata u mjestu Prošići, Pećigrad i grad Cazin, dok su dana 13.03.2020 godine izvršena četiri pretresa na području Kudića, Todorova, Golubovića i jednog stana na području Velike Kladuše.

Prilikom pretresa pronađena je preko 200 raznih predmeta (kućanski aparati, radne mašine, tehničke stvari, sredstva za higijenu, skupocjena alkoholna pića, vazdušne puške i dr.) za koje postoji sumnja da potječu iz objekata oštećenih građana sa područja USK-a.

Pronađeni predmeti su u skladu sa ZKP F BiH oduzeti i pohranjeni u prostorije policijskih stanica Cazin i Velika Kladuša gdje će se moći izvršiti prepoznavanje kao i druge radnje uz saglasnost Tužilaštva i Suda.

Zbog sumnje da su počinili krivična djela “Teška krađa” slobode su lišeni M. A. rođen 1974 iz Cazina i K. S. rođen 1985 godine iz Velika Kladuše  nad kojima se provodi kriminalistička obrada.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!