FOTO - Najljepši na svijetu: Stadion u europskom selu koji treba vidjeti barem jednom

Norveška

FOTO - Najljepši na svijetu: Stadion u europskom selu koji treba vidjeti barem jednom

Objavljeno na dan 06.08.2019 - 10:58 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Norveška skupina otoka Lofoti tek je 2007. godine cestom na mostovima povezana s ostatkom zemlje, a ranije su bili dostupni samo trajektom.

Ali bez obzira na udaljenost, čest je gost na popisima mjesta na svijetu koje treba posjetiti barem jednom u životu.

Iako leže sjeverno od polarnice, zbog sjevernoatlantske struje klima je umjereno blaga – prosječna temperatura u januaru kreće se oko nule, a u julu se penje na oko 12 stepeni. More oko Lofota jedno je od najznačajnijih norveških ribolovnih područja pa ne čudi da se se stanovnici većinom bave ribolovom i preradom ribe.
No zaljubljenicima u nogomet Lofoti su zanimljivi i zbog fascinantnog stadiona. Wembley, Camp Nou ili Maracana legendarni su, ali „nazovimo ga“ stadion Henningsvæ u istoimenom selu koje broji petstotinjak stanovnika na otoku mami iznimnom ljepotom.

Na njemu igraju rekreativci iz nogometnog kluba Henningsvær IL i djeca.

Nevjerojatno je da igrači uspiju zadržati koncentraciju s obzirom na ljepote koje ih okružuju. Stjenoviti otok obrubljuju dramatični nazubljeni vrhunci, a oko igrališta se nalazi tek komadić asfalta koji služi za parkiranje te drvene konstrukcije za sušenje bakalara.

I samo selo plijeni pozornost zbog predivne arhitekture, ljupkih drvenih kućica i malih umjetničkih galerija.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!