(FOTO) Obilježena 22. godišnjica slamanja ''Februarske ofanzive''

USK

(FOTO) Obilježena 22. godišnjica slamanja ''Februarske ofanzive''

Objavljeno na dan 06.02.2016 - 20:20 | Izvor: USKinfo.ba | usn.ba


U organizaciji Udruženja Hasin vrh i podršku gradske uprave Bihaća, Vlade USK-a i Općine Cazin danas je na lokalitetu Nuglovi u bihaćkom naselju Spahići, kod čuvenog Hasinog vrha, održana osmi put tradicionalna manifestacija, kojom se bivši pripadnici 5. korpusa Armije R BiH prisjećaju slamanja neprijateljske “februarske ofanzive” ratne 1994. godine.

Ovogodišnjem obilježavanju prisustvovalo je preko hiljadu posjetilaca, nekadašnjih direktnih aktera bitke, ali i veliki broj mladi koji su od ratnih komadanata mogli čuti sve šta se je dešavalo tokom bitke ratne 1994.godine.

U svojim obraćanjima ratni komadanti Hamdo Delalić, Hamdija Abdić, Mirsad Selmanović, Esad Bašagić, Amir Avdić i Agan Elkasović istakli su da je nadljudskim naporima pripadnika 5. korpusa ARBiH i policije osujećen plan neprijatelja da ovlada ovim prostorom i dođe do hidrocentrale u Kostelima.

O aktuelnom društvenom stanju 22.godine nakon jedne od najvažniji bitaka za vrijeme odbrambeno-oslobodilačkog rata govorili su u ime grada Bihaća, Vlade USK-a i Općine Cazin, Smail Toromanović, Izudin Saračević i Jusuf Bajrektarević. Istakli su da na obilježavanjima bitaka herojskog 5.korpusa Armije R BiH treba biti što više mladih, kako bi se ponosna i časna borba Armije BiH prenosila na slijedeće generacije.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!