FOTO - Oduzeto više od 2.500 sportskih patika u vrijednosti 200.000 KM

POKUŠAJ KRIJUMČARENJA

FOTO - Oduzeto više od 2.500 sportskih patika u vrijednosti 200.000 KM

Objavljeno na dan 31.10.2019 - 11:10 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Tuzla, oduzeli su veću količinu sportskih patika u vrijednosti oko 200.000 KM.

Ovlaštene službene osobe Uprave za indirektno oporezivanje, Odsjeka za provođenje propisa RC Tuzla, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja vršeći provjere porijekla robe u trgovačkim radnjama na području Brčko Distrikta otkrili su i oduzeli veću količinu sportskih patika.

U tri odvojena slučaja, a na osnovu obavještajnih informacija oduzeli su robu stranog porijekla bez dokumentacije o porijeklu. 
Radilo se o renomiranim svjetskim markama patika (Adidas i Nike) i to 2.573 para. Vrijednost oduzete robe iznosi oko 200.000 KM.

Počinitelji prekršaja su prihvatili odgovornost i roba za koju nije postojala odgovarajuća dokumentacija je trajno oduzeta.
Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, poručuju iz UIO BiH.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!