FOTO - Pobuna vozača na Lipi: Ako do 13:00 sati niko ništa ne učini, mi ćemo izbaciti migrante iz autobusa!

Migrantska kriza - USK

FOTO - Pobuna vozača na Lipi: Ako do 13:00 sati niko ništa ne učini, mi ćemo izbaciti migrante iz autobusa!

Objavljeno na dan 30.12.2020 - 11:49 | Izvor: USKinfo.ba |


Reporterska ekipa portala USKinfo.ba od ranih jutarnjih sati boravi na Lipi gdje se još uvijek nalazi 20 autobusa sa oko 1000 migranata koji su boravili na prostoru bivšeg kampa.

Kako smo već izvjestili u jutrošnjem članku, svi autobusi su potpuno blokirani i svi migranti su još uvijek u autobusima. Jedina promjena u odnosu na jučerašnji dan je ta da novinari nemaju pristup lokaciji, odnosno migrantima i autobusima nego stoje pored pored makadamskog puta koji vodi u nekadašnji kamp.

Oko 11 sati smo dobili informaciju da su se vozači autobusa pobunili u smislu da su zaprijetili da će izbaciti migrante iz autobusa ako se do 12:00 sati ne krene na bilo koju lokaciju.

Nakon toga vozači su otišli na pregovore sa kojih su se vratili 10-ak minuta prije 12:00 sati.

"Upravo smo razgovarali sa jednim od vozača koji nam je potvrdio da su produžili rok do 13:00 sati, ali i vozač je bio dojma kako se još uvijek ne nazire rješenje trenutne situacije", javljaju naše reporterske ekipe sa terena.

Kontaktirali smo i Mustafu Ružnića, premijera USK-a.

Premijer Ružnić nam je potvrdio informaciju da su u toku pregovori vozača sa osobljem IOM-a. Također je kazao da u 16:00 sati će biti održan sastanak na kojem će se kao rješenje pokušati dogovoriti sa višim nivoima vlasti u BiH da se migranti premjeste na nekoliko različitih lokacija u BiH.


ZABRANJENO KOPIRANJE SADRŽAJA
Napomena o autorskim pravima za tekst ovog članka

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio (maksimalno trećinu) ovog autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal USKinfo.ba i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst!

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti 24 sata nakon njegove objave, i to samo uz dozvolu uredništva portala USKinfo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo:

Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!