FOTO - Podrška projektu: Visočka dolina piramida ugostila političare i direktore kompanija

BiH

FOTO - Podrška projektu: Visočka dolina piramida ugostila političare i direktore kompanija

Objavljeno na dan 16.09.2017 - 11:00 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Veliko druženje ministara, parlamentaraca, predstavnika različitih nivoa vlasti u Federaciji BiH i direktora pojedinih kompanija održano je danas u Bosanskoj dolini piramida u Visokom.

Svi ovi važni pojedinci bh. društva okupili su se na inicijativu visočke zastupnice u Parlamentu FBiH Jasmine Zubić, koja je u Visokom ugostila Klub parlamentarki ove institucije, ministra obrta i poduzetništva FBiH Amira Zukića, te direktore nekoliko kompanija. Svi oni imali su priliku da se druže sa dr. Semirom Osmanagićem, začetnikom ideje bosanskih piramida, u Prahistorijskom labirintu tunela Ravne i Arheološko-turističkom parku "Ravne 2".

    "Ovo je još jedan od koraka ka promociji nacionalnog blaga koje ima Visoko i nadam se da će ovo izazvati još niz posjeta nas parlamentaraca. Nadam se da će entitetske i državne vlasti prepoznati značaj ovog projekta", kazala je Jasmina Zubić, domaćin današnjeg druženja.

Svim prisutnim obratio se i dr. Semir Osmanagić, koji je goste proveo kroz sve faze istraživanja, kazavši kako je ovo samo dio zalaganja Fondacije da postane vidljiva i na političkoj mapi u BiH.

    "Ovo je jedan segment putem kojeg možemo pokazati bogatstva naše zemlje. Zbog toga ne vidim problem da zastupnici u Parlamentu FBiH, ali i u državnom parlamentu ne podrže nešto što donosi veliku korist svima nama", istaknula je Kemela Zuko, predsjednica Kluba parlamentarki.

Svi gosti imalis u priliku i da saslušaju kratki historijski čas, kroz koji im je pojašnjen rad Fondacije, ali i potencijal visočkih piramida koje su ove godine, prema preliminarnim podacima, oborile sve rekorde posjećenosti turista, posebno iz inostranstva.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!