FOTO: Pogledajte kako teku radovi na aerodromu Golubić u Bihaću

Testna pista

FOTO: Pogledajte kako teku radovi na aerodromu Golubić u Bihaću

Objavljeno na dan 30.08.2019 - 13:09 | Izvor: USKinfo.ba |


Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić zajedno sa Amadeom Mandićem, pomoćnikom federalnog ministra prometa i komunikacija za izgradnju, upravljanje i razvoj aerodroma, zrakoplovne infrastrukture i avioprijevoznike , Adnanom Bajrićem, v.d. dirketora Aerodroma Bihać, predstavnicima projektanta i izvođača radova, obišao je danas radove na izgradnji testne piste na aerodromu Golubić .

Radovi  na testnoj poletnoj pisti budućeg aerodroma u Bihaću dužine 300 metara izvode se po planu i već je završen prvi sloj, postavljeni mjerni uređaji, a ukoliko vremenske prilike budu povoljne do kraja septembra završiti će se postavljanje tri sloja nasipa sa geomrežom. 

Sredstva za izgradnju testne piste osigurala je Vlada F BiH putem transfera javnim preduzećima za unapređenje avioprometa. Metoda izgradnje dijela piste u dužini do 300 metara se primjenjuje radi potrebnih ispitivanja i dokazivanja stabilnosti isprojektovane piste, a koja ostaje i koristi se prilikom dalje izgradnje staze i dati će nakon svih potrebnih mjerenja odgovor koliko bi koštali premjeri radova za pistu. 

Od odobrenih 3,5 miliona KM d strane Vlade F BiH, 1,5 miliona KM potrošit će se na dalji postupak eksproprijacije prema planu koji je ranije dostavljen Ministarstvu prometa i komunikacija FBiH, što je neophodan preduslov za buduće radove na aerodromskoj pisti koja će u konačnici, prema projektu, biti duga 2.200, a široka 60 metara. 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!