Marketing USKinfo.ba
FOTO: Potpisan ugovor u Sarajevu - Najsavremenije taktičko vatreno oružje stiže policiji u Krajinu

Danas

FOTO: Potpisan ugovor u Sarajevu - Najsavremenije taktičko vatreno oružje stiže policiji u Krajinu

Objavljeno na dan 16.06.2020 - 13:16 | Izvor: USKinfo.ba | VLADA USK


Nakon provedenog postupka javne nabavke, danas je u Sarajevu , potpisan ugovor za isporuku specijalističke opreme-vatrenog otružja za potrebe Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Radi se o nabavci najsavremenijeg taktičkog vatrenog oružja, namijenjenog za izvršenje specijalnih zadataka, a koja nije nabavljana u posljednje dvije decenije, pojasnio je Mujo Koričić, komesar policije.

- Nakon 20 godina naša policija dobija ovakvu vrstu opreme. Sa ovom nabavkom završili smo kompletno opremanje Jedinice za specijalističku podršku kao i nabavku opreme za lokalne policijske stanice, kaže Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova .

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona ističe da je opremanje policije jedan od prioriteta u resoru unutrašnjih poslova te da će Vlada USK i dalje kontinuirano raditi na poboljšanju uvjeta rada i standarda policije.

- Uvijek govorim, najbolja policijska agencija u Bosni i Hercegovini zaslužuje samo najbolje, a krajiški policajci to zasigurno jesu, kaže premijer Ružnić
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!