FOTO - Predstavljen BMW Vision M Next Concept sa 600 KS

NAJAVLJUJE BUDUĆNOST

FOTO - Predstavljen BMW Vision M Next Concept sa 600 KS

Objavljeno na dan 26.06.2019 - 07:28 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


BMW i8 je 2014. godine naglasio ambicije njemačke kompanije kada je riječ o električnim vozilima, baš kao i i3 godinu ranije, ali oba modela neminovno stare pa je bavarski proizvođač predstavio Vision M Next Concept coupe, novi dvovratni elektrificirani automobil koji nagovještava električnu budućnost.

Koncept je predstavljen na BMW-ovoj NextGen konferenciji u Minhenu te dijeli mnogo dizajnerskih detalja s modelom i8. Međutim, najnoviji koncept uvodi nešto što se naziva D+ACES, a što predstavlja temelj za budućnost. D+ACES čini nekoliko tačaka, a to su dizajn, autonomna vožnja, povezivost, elektrifikacija i usluge. Također, neobični detalji razlikuju fantastični koncepti coupe od njegovog produkcijskog rođaka.

BMW Vision M Next Concept se vizuelno razlikuje od modela i8 po unikatnim bojama. Dijelovi prednjeg i stražnjeg kraja su u mat neon Trilling narandžastoj boji koja se ističe zbog mat Cast metalik srebrene boje u koju je lakiran ostatak karoserije. Naplaci također privlače pažnju, prednji su uređeni u kombinaciji srebrene i crne boje, dok stražnji imaju umetke u Trilling narandžastoj boji kako bi se slagali s karoserijom.

Bubrežasta rešetka je još uvijek tu i zauzima veći dio prednje maske, a iza nje se kriju također Trilling narandžasti umeci.

Koncept je prvi automobil sa inovativnom Laser Wire tehnologijom svjetala.

BMW M Next Concept ima hibridni pogon koji proizvodi 600 KS. Koncept od 0 do 100 km/h ubrzava za tri sekunde, a njegova maksimalna brzina iznosi 300 km/h. BOOST+ funkcija oslobađa dodatnu snagu. Koncept korištenjem samo električnog pogona može preći 100 km.

Unutrašnjost karakteriše radikalan izgled, gullwing vrata se otvaraju nakon što sistem prepozna lice osobe, a u unutrašnjosti je AR head-up ekran, zakrivljeni stakleni centralni ekran te elegantni digiralni instrument klaster.


TAGOVI
BMWKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!