FOTO - Prijem za bicikliste iz Švicarske

USK

FOTO - Prijem za bicikliste iz Švicarske

Objavljeno na dan 02.07.2020 - 13:12 | Izvor: USKinfo.ba |


Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona organizovao je, danas u Bihaću, prijem za članove Biciklističkog kluba iz švicarskog grada St. Margareten.

Članovi ovog kluba, porijeklom sa područja Krajine i njihovi prijatelji, Švicarci svake godine sudjeluju u biciklističkom maratonu Bihać-Srebrenica u saradnji sa Sportskim savezom USK i kolegama iz Biciklističkog kluba Cazin.

Iako ove godine, zbog preporučenih epidemioloških mjera, tradicionalni maraton Bihać- Srebrenica neće biti moguće organizovati za sve koji žele odati na taj način počast žrtvama Srebrenice, biciklisti iz Švicarske odlučili su simbolično voziti do Krajine.

- Ovo je način da održimo tradiciju i odamo počast. Sretni smo što su nam se pridužila i dva Švicara na ovom pohodu, kažu organizatori Bekir Liđan i Fikro Mesić.

Premijer Ružnić i Emir Dautović, predsjednik Sporstkog saveza USK zahvalili su učesnicima maratona što, na svoj način, održavaju kulturu sjećanja a jačanjem saradnje između sportskih klubova u Švicarskoj i onih iz rodnih krajeva održavaju sponu dijaspore i rodne zemlje.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!