FOTO - Pripadnici GPBiH zaplijenili 25.001 kutiju cigareta i 33 kilograma duhana

BiH

FOTO - Pripadnici GPBiH zaplijenili 25.001 kutiju cigareta i 33 kilograma duhana

Objavljeno na dan 12.07.2019 - 14:21 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška, 11. jula 2019. godine, zaplijenili su 25.001 kutiju različitih vrsta cigareta, s i bez akciznih markica, i 33 kilograma rezanog duhana.

Jedan dio cigareta otkriven je na drugoj liniji graničnih provjera na izlasku iz Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina, prilikom kontrole vozila Hyundai, bh. nacionalnih oznaka, dok je drugi dio otkriven prilikom pretresa kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu S.V. (1979.), koji je i upravljao spomenutim vozilom. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, krijumčarene cigarete i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a državljanin BiH lišen slobode. Protiv S.V. Tužilaštvu BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje“  i „nedozvoljen promet akciznim proizvodima“.

Detaljni pregled vozila, u kojem su bile sakrivene cigarete, policijski  službenici obavili su korištenjem endoskopa (uređaj kojim se omogućava optički pregled teško dostupne unutrašnjosti vozila), koji je GPBiH doniran u sklopu CIAT projekta UNDP-a, pod pokroviteljstvom Savezne policije Njemačke.

Na području Zvornika, spriječeno krijumčarenje ilegalnih migranata

Pripadnici JGP-a Zvornik, 10. jula 2019., spriječili su krijumčarenje četiri osobe afroazijskog porijekla na području Zvornika. U vezu s ovim krijumčarenjem, dovodi se D.M. (1984.), državljanin BiH. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje ljudi“, protiv D.M. ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj. Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Iraka. Vozilo Opel, bh. nacionalnih oznaka, kojim su krijumčareni migranti, kao i drugi dokazni materijali, privremeno su oduzeti. U toku je daljnji rad na ovom slučaju. 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!